Annons
Annons


Tips regarding your own zeifiety!


demimobil

Hej kompisarna! Tänkte bara tipsa om en asbra app jag laddade ner häromdagen. Detta är absolut inte sponsrat, utan har bara letat efter en sådan här app rätt länge som är gratis och äntligen fann jag en som passade mig perfekt.

Annons

Den heter Zeifie och är en app som ska skydda mot överfall! Den funkar så att man lägger till personer på en lista som man vill ska få ett sms där det står ”Din kompis … behöver hjälp, hen är HÄR” och så får dem en kartnål på din exakta position om du larmar, och så kan man även välja om man vill att folk i ens närhet ska bli informerade. Om man inte vill kan man dock bara göra så att man skickar ut larm men inte tar emot några! Jag tar emot larm också för att det känns självklart och för att jag vill kunna hjälpa till om det står någon 20 meter bort och jag inte ser vad som händer för att jag pillar på telefonen. Den enda nackdelen är dock hur jäkla hjälplös man känner sig när någon typ 5 km bort larmar och man måste överväga om man hinner dit snabbt nog för att göra skillnad eller inte. Har fått hur många larm som helst sedan jag laddade ner den, så att säga att folk känner sig lite otrygga ibland är definitivt en underdrift. Och får mest under dagen??? Fruktansvärt att man inte ens kan vara trygg i dagsljus.

Hursomhelst, det är en svinbra app som jag tycker att alla tjejer (framförallt) ska ha så att man kan känna sig lite lite tryggare på väg hem från festen eller bara på väg någonstans över huvudtaget. Vore ju faktiskt enklast om alla vidriga män kunde sluta våldta och misshandla och göra oss kvinnor onödigt rädda för att leva våra liv normalt, men man kan väl inte få allt här i världen.

Kommentera | Translate


AnnonsLaddar