Hej kompisar! Idag ska vi baka saltade chokladmeteoriter. De är superenkla, goda, och ser mysigt hemgjorda ut. Perfekt på söndagsfikat eller när man vill imponera på partnerns föräldrar. ”Ja absolut, det tog timmar att göra, tog en kurs, åh är dom så goda? Tack jag vet.”
Du kommer behöva:
Choklad, helst någon rolig med fyllning
En skål
En sked
Bakplåtspapper
En tallrik
Flingsalt
Börja med att smälta chokladen i en skål i micron. Håll koll! Den kan explodera. Hehe.
Ta skeden och gör små chokladstenar på bakplåtspappret. Strössla över flingsaltet. Jag valde ett flingsalt med chili i, tyckte det verkade spännande…
Ställ in i kylskåpet och låt stela. Ta ut efter ca 20 min
Lägg fram på en snygg tallrik och avnjut med mjölk! Jag såg inte att mitt flingsalt inte bara hade chili i, utan vitlök också, så det blev en ganska intensiv smak… kan man säga.. men annars var det väldigt gott faktiskt. Choklad och salt är en perfekt mix! Lycka till.