Annons
Annons


DEN VITA KVINNANS SKÖNHET ÄR DEN ENDA


veckoelleSeinabo Sey la igår upp fyra bilder på Instagram där hon gjorde collage på olika omslag av svenska modetidningar och frågade var mångfalden bland etniciteterna låg. Alla tjejerna på omslagen (förutom en) var tydligt västerländska/vita.

Annons

Jag skulle vilja fråga hela modeindustrin;

Var är mångfalden?

Fyra miljarder människor är asiater, och en miljard är afrikaner. Trots detta faktum väljer den större delen av mode och skönhetsbranschen att bara låta västerländska kvinnor (och män) vara ansiktet utåt, oavsett sammanhang. ÄVEN FAST Europa och Nordamerika knappt kommer upp i hälften av de siffror som asiater och afrikaner står för. Bara för några månader sedan var Kylie Jenner med i en stor kampanj med Mango där kollektionen döptes till Tribal Spirit och uppenbart var inspirerad av den Afrikanska savannkulturen, vilket är så jävla fel (oki var är credden till de som faktiskt ÄR den afrikanska savannkulturen liksom)

Det jag vill säga är att det är inte bristen av mångfald i världen som gör att den här industrin alldeles för ofta porträtterar den vita kvinnan som ett ansikte utåt för skönhet.

Det är bristen och ignoransen av det faktum att hela den kommersiella branschen påverkar det sätt vi ser på andra, och inte minst oss själva.

Ni är ansiktet utåt för hela världen. Låt det ansiktet inte bara bestå av de som redan har ett övertag i livet.

Kommentera | Translate


AnnonsLaddar