Annons
Annons


ATT VARA KÄR I SIN BÄSTA VÄN


tumblr_nlhjel40hF1u9ydnao1_500

Fick ett superbra mail häromdagen från en tjej som hade en konfundering. Hon skrev långt om hur hon uppskattade min blogg innan sin fråga (och fick även en superfin presentation av henne) och ville bara passa på att tacka för dom varma orden här också, TACK på riktigt för att ni mailar mig om saker. Känns helt otroligt att ni vill ha råd och hjälp av mig. Jag älskar er alla och önskar att era dagar blir fyllda av nutella och jordgubbar och balkonger med fantastisk utsikt. Så, till frågan.

Annons

”Hur fan hanterar en kärlekskänslor för ens bästa vän?

Tyvärr ogillar jag att undanhålla saker för nära personer i mitt liv, så därför är denna bästa vän redan medveten. Dock har jag sagt att det enda som är viktigt är att båda är bekväma i vår relation och att vår vänskap inte skadas för att jag bryr mig på ett annorlunda sätt. Jag sa också att det inte fanns några förväntningar på ett svar tillbaka och att min kompis inte behöver rannsaka sig själv och ta reda på om mina känslor är besvarade. Men det tär på mig något otroligt.
Jag måste sluta analysera min bästis beteende och leta efter signaler, det fattar jag själv.
Men hur släpper jag kärleksmässigt en person jag på ett eller annat sätt har kontakt med dagligen?
Hur kommer jag över någon jag är så nära och inte vill bli av med?”

marble.ggg

Att vara kär i sin bästa vän kan verkligen vara komplicerat, speciellt med tanke på att det är en person som du först gemensamt kommit överens (på någon slags underförstådd nivå) att ni ska vara just bästa vänner och inte inledde relationen med målet att kanske bli något mer. Att ni förmodligen umgås tätt och har andra gemensamma vänner är inte heller en höjdare för att komma över någon eftersom att man konstant blir påmind om den andra personens existens. Jag tycker att det är jättebra att du berättade för den andra hur du kände. Ärlighet varar längst! Det är lättare för dig när du inte längre har bollen också, alla är såklart olika men jag skulle känna att det var en sorts lättnad att det inte längre var jag som hade makten att avgöra om det skulle kunna växa till något annat eller inte.

Om jag vore du skulle jag precis som du säger passa mig för att överanalysera alla situationer där ni umgås. Däremot(!!) så är det jätteviktigt att aldrig förbjuda sig själv till att göra saker. Då kommer du tänka på det tusen gånger mer, tro mig. Och PRATA med folk om du skulle överanalysera. Då kan dom du pratar med i värsta fall be dig att hålla käften och säga att du ska lugna dig lite (det behövs ibland). Så, hur kommer man över någon man är så nära med och inte vill bli av med, och hur hanterar man känslorna?

För det första är det bara känslor. Det är bara livet. Det kanske låter konstigt men att ligga vaken och tänka på saker man ändå inte kan göra något åt är inte alltid nödvändigt. Titta på OC istället. Att komma över någon som du umgås mycket med kan faktiskt vara till en fördel. Mina bästa tips på att komma över någon har jag skrivit om innan (här och här). Att ni ses ger ju dig en chans att verkligen visa hur bra du klarar dig utan er relation också. Det enda viktiga att tänka på är att svartsjuka kan vara gulligt till en viss grad (typ minsta möjliga) men så fort det går över gränsen så är det något som förstör relationer. Du behöver kanske inte gå och hångla med tre av den andres bästa vänner bara för att visa att du är okej utan hen, däremot kan du ju fortsätta kämpa på i skolan, fokusera på jobbet om du har något, ha KUL med dina andra vänner och era gemensamma. Och viktigast av allt; visa att du verkligen bryr dig och att oavsett vad din bästa vän känner så klarar ni att vara vänner ändå tillsammans, för att ni klarat allt annat ihop. 

Kommentera | Translate


AnnonsLaddar