Hallå kompisar, och välkomna till en ny kategori! Eller, så ny är den inte. Men tänkte att jag har gjort så mycket bakgrejer nu att det var dags för en ny demi-pysslar bild. Inte så pyssligt att baka kanske… Idag ska vi hursomhelst göra nektarindessert!
Du kommer att behöva:
Enpersika/nektarin
Jordgubbar
Mjölk
Kanel och kardemumma
Smör
Nötter
Skär upp nektarinen i halvor, skär upp en liten bit smör och krydda direkt över.
Skär upp jordgubbar i små bitar.
Strössla över jordgubbarna och krossa nötterna direkt på.
Ställ in i ugnen på 200°, och vänta tills nektarinen är mjuk. Peta lite med en pinne eller gaffel för att känna efter!
Ta ut, lägg i en skål och om man vill kan man ringla över lite honung!
Häll över mjölk (alternativt glass om man vill ha en mer dessert-ig känsla)
Och voila. Detta var HELT galet gott faktiskt, åt till det frukost men är en perfekt dessert.
Skulle nog vara godare med vaniljglass eller liknande, men eftersom att jag ska försöka hålla mig undan från gluten och laktos (mjölken här är laktosfri) så kunde jag inte använda den mycket laktosfyllda glassen i frysen. Väldigt deprimerande. Gråter. Buhu. Okej, nej, ska faktiskt bli väldigt spännande! Säg hej till nya kött och grönsaks-demi. Wee!