Annons
Annons


Who are my parents?


IMG_9903
Godmorgon kompisar! Många av er har undrat hur det är med mina föräldrar, varför jag inte bor med dom och hur det är att vara utan dom osv (söker man på mitt namn på google kommer det till och med upp ”demi vincefi föräldrar” hahaha). Idag tänkte jag berätta lite mer om vad som faktiskt är the deal med min familj och boendesituation!

Annons

Jag har bott mestadels av mitt liv hemma hos min farmor. Det började med att min pappa flyttade hem igen när han och min mamma gjort slut, därför kom jag väldigt nära min farmor som tog med mig på pjäser, danslektioner och allt möjligt. Haha, jag känner nog ingen som är lika sprallig och energisk på att göra saker som min farmor. Efter det bodde jag varannan vecka hos min farmor och varannan hos min mamma.

Jag försökte bo med min pappa och hans nya tjej (och deras nya barn) när de flyttade till en större lägenhet, där jag fick mitt eget rum och så men det fungerade helt enkelt inte. Kom inte överens med varken min pappa eller hans nya tjej (kanske minst hans nya tjej). Vi bråkade aldrig, utan vi hade bara så extremt olika ambitioner i livet.

Min mamma flyttade in till stan efter det, och min farmor likaså. Så då blev det att jag helt tappade kontakten med min pappa som bodde kvar i Skogås. Jag fortsatte med varannan vecka hos mamma och farmor, tills för fyra år sen då vi alla tog ett beslut om att jag skulle bo hos min faster och hennes man istället. Då flyttade jag hit och min mamma flyttade till Råcksta. Jag fortsatte precis som vanligt med varannan vecka (bara att det var min faster och inte min farmor nu) ända tills min mamma för två år sen flyttade tillbaka till Skogås. Jag bestämde mig för att inte följa med, för jag ville helt enkelt inte. Det må låta snobbigt och bortskämt, men jag avskyr det stället. Mycket på grund av personliga skäl, men också för att det stället inte gav mig någonting. Jag avskyr det. Min mamma och jag ses någon gång i månaden, och då gör vi saker som faktiskt är givande och har roligt ihop. Det hade aldrig fungerat om jag hade följt med henne tillbaka.

Och nu bor jag här, i Vasastan med min faster och hennes man. Allt som allt har jag flyttat totalt 16 gånger, vilket är ungefär 1 gång per år om man räknar på hur gammal jag är, haha! Det här är nog det längsta jag bott utan att flytta.

Man kan säga att blod är tjockare än vatten, att ens föräldrar alltid kommer vara ens föräldrar och massa andra klyschiga citat om vem som är relaterad till dig via blod. Men om det är något jag har lärt mig så handlar det mer om vem som faktiskt GÖR och inte SKA göra. Min fasters man är inte det som egentligen borde, eller ens har något som helst ansvar att ta hand om mig, ändå har han tagit hand om mig mer än vad någon annan manlig roll i mitt liv någonsin har. Och min faster känns mer som en syster än en mamma, haha vi bråkar om så mycket småsaker som vem som tog locktången, att vi inte sett ikapp varandra på Paradise Hotel och att jag alltid lånar hennes saker som hejsan hoppsan flyttat in i min garderob. För snart två år sen fick dem även Jack, som blev min kusin men som känns mer som min lillebror. Vi bor ju ihop, och han väcker mig med sina ”dadadaDADADA” precis som vilken lillebror som helst.

Jag är så tacksam för detta, för att jag har fått välja min familj. Det är inte många som får det. Och jag är så förbaskat nöjd med hur jag har valt, och att dom valde mig med.

IMG_9772
Faster Csilla, Jack och farmor
IMG_9765
Farmor och Jack
IMG_9925
Jack, David (Csillas man) och faster Csilla. Wow vad gammalt det låter. Faster Csilla. 100 år typ.
IMG_9872

Kommentera | Translate


AnnonsLaddar