Annons
Annons


Skirtskirt? Overskirt? Overjacket? Who cares, its pretty


Skärmavbild 2015-01-13 kl. 20.42.16
HALLOJ kompisar. Ända sedan jag såg denna jacka från Malene Birger har jag velat ha fransar till allt, jämt!! Därför ska vi idag pyssla och göra om min fransväska från Indiska till en överkjol/en frans”väst” att ha över jackan. Fransfransfrans. Åh vad jag längtar tills jag får använda denna!! Ska visa er den i en outfit sen. man kan ha den över klänningar, basjackor, över kjolen, ja ni hör ju, nästan vad som helst!

Annons

IMG_7627IMG_7682
Du kommer att behöva:

Något sorts fransplagg/fransaccessoar
En sax
Nål och tråd i matchande färg (tråden förstås, inte nålen)
IMG_7631
Börja med att klippa bort allt sådant som normalt inte hör till en kjol. Typ axelband.
IMG_7640På en väska är det väldigt många av sömmarna som inte bara är sydda, utan även limmade. Ett bra tips är att ”smeka” (mmm) limmet med en helt vanlig tejpbit. Limmet försvinner superlätt då!
IMG_7642
Dragkedjan rakt över brukar inte heller vara en del av en kjol…såvida man inte är mag-lös. Det är okej om man är det, vi är som sagt alla guds barn.

IMG_7650 IMG_7655
Kort och gott: KLIPP BORT ALLT som inte bör vara där. Få en så platt bit tyg som möjligt.
IMG_7664
Nu borde du ha något liknande (men det lär du inte ha för du lär inte klippa i en exakt likadan väska, men ungefär!)

IMG_7672 IMG_7675
Antingen behåller man skinnet, men jag tyckte det var så svårt att inte få buckligt och stökigt, så klippte bort den vid franskanten.
IMG_7680
Klipp bort alla fula små trådbitar. (såvida man inte tycker det är fett fashion såklart)
IMG_7683
GLÖM INTE att behålla en bit tyg som binder ihop baksidan, även fast du klippt upp den på andra! Du ska kunna ta på den som en poncho med ett litet spänne framtill. Ovan syr jag fast mitt spänne längst upp på ”framsidan av min poncho”. Shit vad jag är oklar, hoppas jag målar upp en helt okej bild av vad jag menar.
IMG_7778 IMG_7817 IMG_7823
VOILA! Ska använda denna jämt i sommar. Över alla mina plagg. Ska bli en frans. Kram! Min oranga väst är från Jofama. Mockakjolen under franskjolen har jag gjort själv. 

Kommentera | Translate


AnnonsLaddar