Annons
Annons


POLEDANCE


Hallå kompisar! Idag tänkte jag skriva om världens bästa träning, nämnligen poledance. Jag har hållt på med det i snart tre år nu och det är utan tvekan den roligaste sporten jag gått på. Vet inte om en-termins basketen i fyran räknas, om inte så är det tyvärr också den enda ansträngande sporten jag gått på.

Annons

Jag har alltid haft väldigt svårt för dans, gick på många olika sorters danser när jag var yngre men det gick aldrig särskilt bra. Jag var alltid den som inte kunna nudda tårna, klappade tre sekunder efter och mest såg ut som en borttappad hund i en torktumlare när vi väl skulle ha uppvisning.

Men så provade jag på poledance, och det var bland det bästa jag någonsin gjort! Visserligen kan jag fortfarande inte nudda tårna eller gå ner i spagat (som min instruktör lovade för ett och ett halvt år sen, så långt kom jag i den utvecklingen) men jag har fått en otrolig kontroll över min kropp. Det är en väldigt speciell känsla att kunna lyfta sig själv och hänga uppochner, dessutom är det så himla grym träning!

Nu låter jag som en fitspobrud som lägger upp bilder på kvarg och bär och bilder där jag ser allmänt skitsnygg ut i korvtajta tights på instagram med hastaggen #gymmetnurå, men så är det inte alls. Jag har orkat ta mig till ett riktigt gym fyra gånger i hela mitt liv men det var så jäkla tråkigt…finner inget underhållande med att gå till en maskin, göra tre övningar på den (som förmodligen är fel fel fel hursomhelst) och sen stå och glo och inte veta alls vad man ska göra. Om du gör det, KÖR HÅRT, då har du en motivation som inte jag har alls. Om du däremot är en sann soffpotatis som jag är poledance nåot för dig. Har du inte provat det, gör det. Jag dansar på FlowSthlm på söder och kurserna börjar nästa vecka. Gå med en kompis eller själv, men våga! Det ger så mycket.

20131015-234607.jpg

Kommentera | Translate


AnnonsLaddar