Annons
Annons


HUR DU KOMMER IN I MODEBRANSCHEN


KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Fick ett mail häromdagen av en läsare som skrev följande:

”Hej Demi!

Först och främst, tack för att du alltid tar din tid och läser vad dina läsare har att berätta och hjälper till. Jag och många andra är otroligt tacksamma, du är verkligen en förebild!

Annons

Nu till vad jag behöver tips om.. Jag känner att mina framtida drömmar är så långt ifrån mig och vet inte ens om detta är bara en tanke för stunden eller inte, men jag älskar mode. Jag älskar kläder och jag älskar att styla, jag blir lycklig av mode. Jag vet inte, jag har länge tänkt på att jag vill jobba med mode. Jag vill starta ett eget företag, ett eget varumärke och sälja kläder i framtiden och bli framgångsrik men det känns omöjligt.

Först för att det känns som att för att nå denna dröm måste jag redan vara igenkänd, som typ en bloggerska eller modell vilket jag inte är. Sedan för att det finns massa andra individer som tänker precis som mig. Jag är inte unik, jag önskar att jag var det men jag är inte det. Jag hatar när folk har likadana kläder som mig, jag vill sticka ut, vill inte vara bara en i mängden och därför älskar jag kläder.

Ett annat problem jag har är att det känns som att för att bli en designer och starta ett eget stort modemärke måste man kunna skissa och eh ja… Jag är kass på allt som har med ritning att göra.

Jag har ändå en tanke som skulle kunna vara en perfekt bas, men jag har nog kanske bara kollat på för mycket filmer och serier och det kanske är omöjligt i denna värld. Men iallafall, att sommarjobba i sommar i en klädbutik och sedan bli fastanställd och jobba efter skoltid som hos COS eller & other Stories. Jag älskar deras kläder men de är så dyra och kända så jag tror knappt de vill ha en 17 årig tjej som går i gymnasiet, ska börja årskurs två i höst och har noll erfarenhet runt dem. Jag tror inte ens att de anställer sommarjobbare med patetiska drömmar…

Allt känns bara hopplöst, är helt förvirrad av vad jag ska arbeta med i framtiden om ej detta… Jag vet inte vad jag ska göra, vart ska jag börja? Eller ska jag skita i allt och ge upp.

Tack Demi för att du tog din tid och läste. Kram <3″

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Hej fina du! Tack för den varma komplimangen, blir alltid lika glad och ärad när ni rådfrågar mig om saker! <3

Det är jätteroligt att du har höga mål och drömmar! Det som glädjer mig mest är att du verkar vara lite rädd för dem, vilket är BRA. Om dina drömmar inte känns minsta lilla onåbara ska du satsa högre. Jag skulle verkligen tipsa dig om att assistera gratis på plåtningar, knyta massa kontakter därifrån och jobba dig uppåt!

Om mode och kläder gör dig lycklig ska du självklart hålla på med det, på ett eller annat sätt. Glöm inte bort att det finns 100 andra yrken inom mode som inte bara är designer också! Du kan jobba på en tidning, vara stylist, inköpare osv. Dessutom är det nu enklare än någonsin att starta en egen business. Det kan du typ göra nu?? Finns hur många UF-företag som helst, kan dom så kan du! Marknadsför dig själv bra och tro på det du gör så kommer allt gå super. Tycker absolut inte att du ska ge upp, kämpa på!!!! Och om du inte söker jobben du inte tror att du kommer få för att du inbillar dig att dom inte vill ha dig kommer du ju aldrig att få dom. Satsa allt, sök alla jobb och försök lär känna alla.

Skit i ritandet, du kan bli partner med någon som är svinduktig. Så länge du själv har en egen bild i huvudet och lyckas få ner det på papper (eller i ord??) och själv kommer ihåg vad din grundtanke var spelar det ingen roll hur talangfull eller lös du är.

Tusen kramar och lycka till! 

Ps. Om någon av er inte har fått svar på era mail (jag svarar ALLTID med ett mail där jag frågar om jag får svara på bloggen eller inte, såvida det inte är sjukt personligt, och om inte svarar jag alltid via mail!!) så skicka dom igen för det är så mycket som kommer bort i min inkorg. Är en jävel på att råka ta bort grejer hehe. Kram!! 
Kommentera | Translate


AnnonsLaddar