Annons
Annons


Gör om gammal collegetröja till trendig crop top, med bara ett stygn!


lalala

HALLÅ ALLA VÄNNER! Nu ska vi pyssla crop tops. Jag har länge haft denna leopardmönstrade collegetröjan i garderoben, efter min maniska period som djurmönstersälskare. Att ta mig modet att faktiskt slänga denna ganska noppriga tröja hade jag inte i åtanke förns jag rensade ur hela min garderob. Men då insåg jag att jag inte bara kunde låta ett sådant plagg gå till spillo! Så jag gjorde om det. Tjoff pang, en helt ny tröja för noll pengar, med ett enda stygn.

Annons

leoo

Du kommer att behöva:

En collegetröja
En tygsax
Nål och tråd

IMG_9282
Börja med att klippa av armarna så att de får en t-shirt längd. För att det ska bli ett jämt resultat, lägg över den klippa armen på den oklippta och använd som mönsterguide.
IMG_9297
Klipp bort onödigt tyg du inte vill ha, så som fållen.
klippleo
Mät upp hur högt du vill ha din slits och klipp en triangel med en rund kant. Lägg över den klippta biten spegelvänt på andra sidan för ett jämt resultat, precis som med armen.
IMG_9318 IMG_9321
Samma sak med hålet i ryggen, klipp en låång halv mandelform, och lägg sedan över andra biten.leoknut
I slutet av ryggen kommer du då ha något som ser ut som på första bilden. Gör en loop, klipp upp och knyt en knut över tyget.
IMG_9335 IMG_9344
Lägg över BÅDA fransarna på undersidan av den del av tröjan som känns mest naturlig att göra det på (beroende på hur du gjorde din knut är det olika), sy sedan ett stygn i slutet av fransen.
IMG_9364
Då borde det se ut något så här…
leoIMG_9583 IMG_9587

OCH VOILA, färdigt. Den riktigt ambitiöse kan självklart sy fast kanterna så att inte hela skiten fransar upp sig men jag som är symaskinens största ovän känner nej nej tack tack kram kram. Lycka till!!

Kommentera | Translate


AnnonsLaddar