Annons
Annons


Att sommarlova


sånaken

Del 3

Kapitel 1

Att sommarlova

Skärmavbild 2014-06-09 kl. 11.38.47

Grilluktande kläder, vara ute tills solen går upp, oväntande skapsår man inte märker förens två dagar senare, kyssar i solnedgången, brunbrända ben, myggbett som förstör brunbrända ben, sova till sent på eftermiddagen, festivaler, konserter, springa runt naken hemma bara för att alla jobbar, sommarflörter, ta upp kontakten med människor du inte pratat med på år, åka utomlands med vänner och leva leva leva.

Annons

 Om fyra(!!!!) dagar har jag gått ut mitt allra första år på gymnasiet och sommaren är här. Jag skulle vilja säga att livet börjar på riktigt om fyra dagar, men det är väl en så sorglig mening att jag själv knappt står ut med den. Men lite så är det. Man lever jämt och ständigt i längtan efter värme och ledighet. Jag har lovat mig själv att göra detta till en sommar som jag kan leva på resten av halvåret. Det ska vara sådär fyllt med skratt och kärlek, när jag tittar tillbaka som ett bildspel i hjärnan ska det vara som att ha sökt efter ”summer” på tumblr.

Min förra sommar var inte riktigt så. Om jag ska vara ärlig minns jag knappt vad jag gjorde förra sommaren. Det var ett blurr av tårar, jobb, och att ha tackat nej till resor för att jag trodde att det skulle vara roligare hemma. Den sommaren var nog mest fylld av sorg. Jag grät och grät och förträngde men ilskan och tårarna låg under ytan väldigt länge. Det var svårt att vara glad på riktigt, ungefär som att skratta halvvägs i ett skämt bara för att komma på att ”vadå skratta vad är glädje varför ler alla finns det lycka här i världen”.

Skärmavbild 2014-06-09 kl. 11.38.40

Hursomhelst så ska detta lov bestå av glädje. Och det tycker jag att erat lov också ska göra. Så här kommer mina bästa tips till hur du får en grym sommar!

Säg JA

Tacka ja till allt! Eller, hoppa inte in i en bil med en medelålders man som vill bjuda på godis ute i skogen, men ja till allt som känns bra i magen. Var inte rädd för nytt!

Gör en lista

Jag har haft en lista varje sommar, och det är perfekt för dom dagarna då man bara ligger hemma och inte gör något alls. Det kan vara vad som helst! Här är några punkter från min lista:

Gå på gossip girl maskerad

Vinna något värt mer än 2000:-

Kunna nudda tårna med raka ben

En riktig road trip, minst en helg

Våldgästa någons pool

Lifta

Åka luftballong

Ha en asstor fest

Göra karameller

Se en sommarsolnedgång från ett traktortak

Sova på hotell en natt

Klätta så högt upp man kan i flaggstången på skolan

Var inte rädd för att slösa pengar

Nothing further (för mycket advokatsserier har börjar säga sådär irl inte okej).
Älska

Allt. Älska ljuder av vågorna som slårot stranden, älska vännen du är med, familjen du åker utomlands med, hur ditt hår doftar efter en dag i saltvatten, att du svettas trots att du bara har bikini på dig och den där kalla drinken på kvällen när solen går ner.

Det var mina bästa tips! Sommarlova mig nu att ni kommer ha ett lika grymt lov som ni önskar. För det kommer jag.♡

Kommentera | Translate


AnnonsLaddar