Annons
Annons


Att ha sex för första gången


sånaken

Del 2

Kapitel 5

Att ha sex för första gången

Skärmavbild 2014-06-01 kl. 22.31.17

Det är ingen hemlighet. Vi har alla sett det på TV, hört folk tala om det och ändå så ska det vara så tabubelagt att prata öppet om just sex. Ända sen man hörde det i introlåten på Family Guy har man ju liksom undrat lite vad det är för något, hur går det till, ja vad gör man egentligen??

Annons

Många är nu i en ålder där sex är en stor del av våra liv. Antingen så är det något man känner att alla har gjort (vilket är väldigt väldigt vanligt), eller något man känner att ingen har gjort, eller bara något som man känner att man MÅSTE ha gjort. Eftersom att jag har svurit på att ni ska få komma mig inpå skinnet tänkte jag att vi lika gärna kan köra bokstavligt talat ikväll. Jag tycker att vi börjar med att dra ur vikten ur ordet; oskuld. Det här har jag funderat på länge, varför är det något man tappar egentligen? Eller framförallt, något man tar? Därav rubriken sex för första gången, istället för ”att förlora oskulden”, just eftersom att man inte förlorar något. Man förlorar inte sin ”mödomshinna” (som är icke-existerande, PS), inte sin inte integritet, absolut inget alls. Det är snarare så att man vinner erfarenhet.

Det här med sex kan ju vara väldigt knepigt. Men en viktig sak jag brukar tänka på när man hamnar i en situation där man kanske ska ha samlag med någon är: ”känner jag mig trygg?”

Att känna sig trygg är nog det absolut viktigaste när man har sex med någon. Det kan vara en främling, någon du känt hela livet eller din kompis kompis. Men tro mig när jag säger att om du inte känner dig trygg kommer det bli en flopp. Ni har säkert läst en miljon gånger på UMO:s hemsida att det är normalt att blöda första gången, och alla möjliga knasiga frågor som ställts på deras hemsida där man frågar sig själv om man hamnat i flashbacks mörka hörn istället. Men ja, det kan hända saker som är oväntade första gången man har sex. Självklart kan det hända alla gånger, men jag tror att just för att första gången är så pass känslig och ny är det viktigt att man inte känner sig obekväm ifall ATT man nu skull blöda, eller vad som än kan tänkas hända.

Skärmavbild 2014-06-01 kl. 22.31.32

Första gången för mig var inte särskilt fantastisk eller glamorös som jag tänkte att den skulle vara. Och så är det vid nästan alla fall. Jag gjorde det med någon jag tyckte mycket om, självklart hade man byggt upp en idé om hur det skulle vara och att det skulle regna rosenblad när vi var klara men så var det förstås inte. Vi väntade ett halvår innan vi tog det steget, men för min del hade jag gärna kunnat väntat ett par år till. Jag var relativt ung när jag gjorde det, och nu när jag ser på de tjejerna som är i samma ålder jag var då blir jag så himla chockad och kan inte förstå varför jag ens hade det behovet då.

En annan viktig grej tror jag är att man inte ska känna sig pressad bara för att man känner att det är något man vill ha gjort. Det ska ju vara skönt och härligt, och hamnar man i en situation där allt bara är pressat kommer det att påverka synen på sex i framtiden. Det är lite som att äta en maträtt för första gången. Sitter du där och kallsvettas för att du har hört av alla vänner att SUSHI VADÅ HAR DU INTE ÄTIT DET DET ÄR JU SÅ JÄVLA GOTT, och så går du till någon restaurang och tänker att ”NUUU JÄVLAR”, och så är fisken gammal och det är vindruvor istället för gurka i californiarullarna och annat knas, och så allt smakar bara så äckligt att du blir illamående och måste dränka hela riset i soya för att du inte ska kräkas. Efter det är man liksom inte så sugen på sushi längre.

Skärmavbild 2014-06-01 kl. 22.31.40

Ur mitt perspektiv är det inte en särskilt stor grej. Jag tycker att det kan vara intressant att prata om det i och med att alla har så olika erfarenheter och tycker om olika saker. Sex är ju inte något som kommer att ”gå ur mode” så som vissa andra samtalsämnen gör. Men det är nog viktigt för en själv att det känns bra i hela kroppen när man gör det. Annars kan det väl lika gärna vara? Skulle du hoppa bungy jump om det inte kändes fantastiskt från topp till tå? Antagligen inte.

Jag vet inte hur gamla mina läsare är, ni kan vara allt från 11 till 60 och uppåt och neråt och har haft sex noll eller en miljard gånger, men jag hoppas att jag har varit ganska allmän i min text. Jag avslutar med mina bästa sextips som förhoppningsvis alla kan ha användning av:

Använd kondom.
Antagligen inget nytt för er, men det är faktiskt inte lätt att komma ihåg alla gånger. Om det känns jobbigt och stelt och bara amenhelvete fan vad störigt, gör det på ett smidigt sätt. Tänk på att även om din partner ”bara” har legat med en person kan den personen ha legat med 45678 personer, varav minst någon antagligen har haft en könssjukdom. Better be safe than sorry! Såvida ni inte tycker om mysiga besök hos gynekologen och att gå på penicillinkurer.

Var avspänd. Skratta om något pinsamt händer, för vad finns det annars att göra? Efteråt kan du alltid googla på ”hemska sexhistorier” och jag lovar att du inte kommer tycka att det som hände er var lika pinsamt längre.

Kör på. Att vara säker i sig själv gör oftast samlaget 100 gånger bättre. Ge och ta, fråga vad den andre vill, berätta om något är jobbigt och var inte rädd för att testa saker du hört talas om eller inte hört talas om.

 

Lycka till och ha kul!

Kommentera | Translate


AnnonsLaddar