Annons
Annons


About feminism, dreams and Bali


IMG_3777

För några månader sedan mailade en tjej vid namn Kristina mig och undrade om hon fick göra en intervju om mig till sitt skolarbete, tänkte att den kunde vara kul att läsa! Hon skulle skriva ett arbete om en intressant person och valde mig. Är superhedrad! Tänk att folk läser min blogg och faktiskt vill veta saker om mig, det kommer aldrig sluta kännas lika tokigt haha!

Lite om dig först:

Annons
Beskriv dig själv med 3 ord. 
Helt jävla galen.
Vad tycker du mest/minst om med dig själv? 
Mest: mina ögonbryn när dom är on point.
Minst: min tidsoptimism.
Bloggen: 
Hur reagerar du på kritik som du får på bloggen, får du kritik överhuvudtaget?
Har faktiskt inte fått någon kritik som har varit jobbig än, men jag skulle nog inte reagera alls. Finner det mest intressant med människor som inte känner en men som vet bättre hur man ska leva sitt liv/tycka och tänka om saker.
Följer du några stora bloggar?
Absolut! Angelica Blick och Fanny Lyckman är mina favoriter.
Varför startade du din blogg?
Cause Fanny told me so. Haha nej, men jag pratade med henne på en gala och så kände jag bara shit vad najs med blogg, detta vill jag göra.
Vilken typ av inlägg får mest respons?
Åsiktsinlägg och pysselinlägg.
Hur mycket av ditt liv skriver du om på bloggen, skriver du om allt?
Jag skriver faktiskt om det mesta. Inte allt allt, men jag är inte rädd att låta läsare komma en in på skinnet. Är överlag en väldigt öppen person och det får gärna speglas på min blogg.
Varför tror du människor är så elaka på nätet?
För att det är enkelt. Man kan vara vem man vill och behöver inte stå för det man säger, vilket är helt dumt i huvudet.
Mode:
Beskriv din stil.
Preppy och bohemiskt street. Beroende på årstid/väder.
Ditt bästa/sämsta köp?
Bästa: mina svarta boots från Zara.
Sämsta: ett par lila platåsneakers jag köpte i Italien för alldeles för mycket pengar, men som jag aldrig använt. Ser ut som en ledsen clown i dom.
Vilka trender kommer du haka på i höst/vinter?
Lager på lager är alltid kul, snyggt och skönt. Den sportiga trenden har jag hakat på, älskade Alexander Wangs kollektion för H&M. Timberlandkängorna har ju kommit tillbaka lite, den trenden kommer jag haka på. Dom är så snygga!
Din favorit designer?
Elle Macpherson.
Ditt absoluta favoritplagg och varför just det plagget?
Min Burberry kjol. Den är så mycket jag, vill ha den jämt jämt jämt även fast den är så svårmatchad. Blir så enkelt att se ut som någon av Blairs anhängare eller direkt importerad ur ”Clueless”
Om jag förstått det rätt så jobbar din faster Csilla på chic, hur har hon påverkat dig?
På alla sätt. Hon är inte bara en förebild inom mode, hon har gjort mig stark och fått mig att tro att allt är möjligt bara man kämpar för det. Hon är fantastisk, hon är allt.
Boken:
Vad handlar din bok om? 
I början när jag skrev den handlade den om lite allt möjligt, kärlek, tips och allmänna råd i livet. Men nu har den utvecklats och blivit en kärlekshistoria där man får följa ett ”jag” och hennes upp och nedgångar.
Vilken målgrupp tror du är de som kommer läsa din bok?
Jag hoppas att jag når ut till alla, men den är främst för folk i min ålder. Tjejer i 13-20 års åldern tror jag kommer vilja läsa mest!
Framtid:
Vad motiverar dig?
Andra människors liv, men framförallt kärlek. Så klyschigt som det må låta.
Vad har du för drömmar och mål? Vad skulle du vilja göra 5 år från nu? Var ser du dig själv just då?
Drömmar och mål för tillfället är att utveckla bloggen, och försöka göra något av den gråa vardagen under denna årstid. Om fem år är jag på Bali, bloggar och lever i min bikini med min Balidrömmarkompis Thea.
Övrigt:
Anser du sig själv vara feminist? Varför, varför inte?
Tack för att jag får svara på detta, det är så viktigt. JA! Självklart. Så enkel fråga. Feminism är så himla himla viktigt, vi får inte släppa det förns hela vår värld är helt jämställd. Man kan tycka att det är jämställt i Sverige om man jämför med andra länder, men det finns fortfarande otroliga skillnader som inte får existera. Den dagen då jag känner mig trygg på väg hem från en fest mitt i natten och inte är rädd för att bli våldtagen/mördad bara för en man kollar på mig med en viss blick, den dagen då man inte direkt kopplar ”makt” med en manlig figur i kostym, den dagen då kvinnor slutas användas som produkter och deras kroppar inte sexualiseras och nedtrycks, DÅ kan folk säga att det är jämställt och DÅ kan vi börja arbeta tillsammans med andra länder och vara det bästa exemplet på hur ett jämställt land ska se ut. Som Gudrun Schyman så ofta säger, ett jämställt/icke jämställt samhälle är inte en åsikt, det är fakta.
Om du skulle ha vunnit 1 miljon kronor, vad skulle hända med pengarna?
Jag skulle ta med Thea och våra ukuleles (Bert och Tiki) till Bali och och bli poledanceinstruktör, underklädesdesigner och ukulelelärare.

Kommentera | Translate


AnnonsLaddar