Annons
Annons


15 minute banana dough ice cream cake


demilagar

HAHA okej så ni vet när man typ står hemma och ba ”vad ska jag äta?? är sugen på något gott och sött men allt är mögligt (hittade förresten möglig mögelost idag, det var en upplevelse) och vi har bara massa konstiga osammanhängande ingredienser”. Och så står man där och tänker men jag improviserar det blir skitbra!

Annons

Det är typ mitt liv hela tiden numera. För någon dag sedan gjorde jag detta när jag kom hem från skolan, och DET BLEV FAKTISKT BRA!!! Alltså fruktansvärt gott! Luktade bränt i hela lägenheten men var det värt. Så, idag ska jag dela med mig av mitt recept till mina egenpåhittade banandegsglassar!

Du kommer att behöva:
En banan (min var mycket liten, men räckte till två portioner)
Lite socker, jag använde brunt socker men vitt går också bra.
Lite mjöl (älskar mina mått, ”lite”, vad är ens ett decilitermått??)
Vaniljkesella

DSC_9778 DSC_9788 DSC_9791
Börja med att blanda ner allt i en skål tills det blir en smidig smet och utan en miljon bananklumpar.
DSC_9813
Lägg in i ugnen på 250 grader och vänta i ca 15 minuter. Känn på smeten för att se om den är färdig! Den ska kännas lite tjock.
DSC_9826
Ta ut smeten ur din ugnståliga kopp och skulpterna en liten skål av degen i en riktig skål. Den kommer att stela här och bli en ganska…paste-ig deg. Kan man säga så?
DSC_9846 DSC_9849

Häll ner glass, dekorera som om du skulle varit 7 år gammal på ett barnkalas och avnjut!! Du kan såklart stoppa in vad du vill i den lilla bananskålen. Kanske grekisk youghurt med valnötter och honung, eller bara massa varma bär! Detta ska jag definitivt göra oftare.

Kommentera | Translate


AnnonsLaddar